Ara Abrahamian

Okej, alla har sin åsikt angående det han gjorde i Peking-OS. Vissa säger att han är grym för han visar sina känslor och skiter i allt (se Magnus Uggla - Jag Skiter) och andra att han dissade guldmedaljören så totalt att han förstört hela sitt rykte för alltid.

Jag är inne på samma spår som vår älskade Lasse Anrell. Han tycker att Abrahamian gjorde helt rätt, och jag också!

Ara Abrahamian är en världserkänd framgångsrik brottare som har vunnit allt man kan vinna, VM och EM och SM. Allt förutom OS. Han drar en sista satsning, efter att felaktigt ha blivit bortdömd från guldet i Aten-OS 2004 (där han var i final). Han når semifinal, och möter en italienare som han helt klart bör besegra utan problem. Han får dock flera sjuka domslut emot sig och förorar på poäng, trots att han var den bättre och mer aktiva idrottaren. När han skäller ut en av domarna så hånflinar domaren, han garvar Abrahamian rakt i ansiktet.

Trots detta så ställer han till slut upp i bronsmatchen, och äger skiten ur sin motståndare. Han tar bronset och, vid prisceremonin, lägger ner det mitt på mattan och går ut, knyter näven som två färgade män gjorde för herrans massa år sen. Den gången vann en av dem, den andra kom på tredje plats. De var svarta amerikaner, och det gick inte riktigt hem. De ställde sig med handskar och knöt näven i luften med sina huvuden nedböjda medans man spelade nationalsången, och det snackades om att ta ifrån dem medaljerna. De var hatade. Idag är de älskade.

Ara Abrahamian deltog i en av de mest korrupta sporter som någonsin existerat i OS. Han står upp för vad han tycker är rätt, inget jävla mygel. Han blir bortdömd från finalen, två år i rad. Han gör det ingen annan gör, han visar sitt motstånd i en sport där alla är sådana äckliga lögnare. Som Lasse Anrell sade, han ska ha Bragdguldet för det han gjorde. (Anrells krönika)

Bragdguldet 2008 till Ara Abrahamian.

Inga personliga påhopp
Ingen reklam
Ingen rasism
Inget 18+
Tycker du din kommentar är vettig? Skriv in den här:

Alias:
Spara Alias
E-mail: (visas inte)

Hemsida/Blogg:

Kommentar: